Friday, 27 March 2015

Ruam Menyerang Bayi

Bayi akan mengalami ruam lampin jika dibiarkan memakai lampin untuk satu tempoh yang lama kerana air kencing akan bertindak balas dengan kulit bayi seterusnya menyebabkan timbul bintik-bintik merah.

Bintik ini boleh bernanah jika tidak tidak dirawat segera. Oleh itu, pastikan anda kerap menukar lampin bayi untuk mengelak masalah ini.Ruam Panas


Ruam panas pula terjadi akibat cuaca. Cuaca panas menyebabkan bayi berpeluh. Peluh-peluh yang terkumpul di celah-celah pelipat tubuh kemudiannya akan bertindak balas dengan kulit bayi sehinggalah menyebabkan mengalami keradangan. Memakaikan bayi pakaian yang sesuai adalah merupakan langkah yang terbaik mengelakkan mereka mendapat ruam panas.


Ruam SusuManakala ruam susu adalaha ruam yang biasa menyerang pipi bayi. Ruam ini juga disebut 'kurap susu'. Masalah ini terjadi kerana lebihan susu yang meleleh ketika bayi minum tidak segera dibersihkan.

Akibatnya berlakulah tindak balas bakteria dan fungus terhadap kulit bayi.

Cadangan Supplement Shaklee

Dulu saya biasa guna Dropolene..tetapi ianya membuatkan tangan menggelupas...kerana ianya mengandungi campuran bahan kimia tetapi herbal blend semulajadi  dan sangat sesuai untuk kegunaan semua...sebagai losyen harian, tidak melekit, tetapi bermenthol ataupun berangin skit...nyaman jer...sangat selesa untuk bayi...

Testimoni pengguna herbal blend
Mahu mencuba?
Boleh hubungi saya;
Farwizah
0199027834No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design