Saturday, 26 September 2015

Pengalaman pertama dengan ESP

Pengalaman pertama dgn ESP..sy punyalah tak suka smp boleh bagi free je secanister esp kat kakak sy..daripada buang, baik sedekah..hehe. masa ni masih bujang, beli pun sebab terpengaruh iklan je pun..konon utk tenaga..

Pastu start mengandung, lepas abis alahan dgn jayanya perut asyik lapar dan minta makan je..so, minum esp adik yg dah ada kat umah. Try bancuh dgn oat..eh, sedaplah..start dari situ sy mula pelbagaikan bancuhan dan start jatuh cinta. Berjaya kawal selera makan mak yong yg meluap2 tu. Mmg perasan kulit makin glowing dan moist.

Pas bersalin anak sulung saya continue lagi..esp, vit c, vitalea, omega..alhamdulillah, sgt membantu kawal selera ibu bf yang mcm membela ni..hehe (ibu bf pasti faham)..dan kekal slim..mcm dolu2..

Nah, belanja gambar satu..tahun 2012 masa single, muka cepat berpeluh+berminyak..

Tahun 2015 after dah beranak 1..lebih slim..kulit lebih berseri walaupun tak tepek bedak.



Mahukan kulit berseri dan kulit berminyak??

Hubungi saya,

Farwizah Darwisha
0199027834

Thursday, 17 September 2015

Jatuh Cinta dengan ESP!

Saya jatuh cinta dengan ESP selepas setahun telan...kenapa?

Mula2 minum dulu sebab nak berpuasa sambil menyusu anak...sape kate mula2 minum terus suka rasa dia...sy beli dengan seseorg yang tak pernah ajar mcmana nak bancuh..saya pandai2 jelah..minum pun sket2 sebab tak suka rasa susu tu..dia suh bancuh 3sudu terus..mane tak muak kan??!!

selepas setahun amal minum, tak sedar pun bila masa kulit makin cerah, rambut dah kurang gugur, jerawat pun segan nak tumbuh..psst, kulit kat lipatan pun makin lembut dan tak gelap...perghhh...terus ku join ahli..sebab ESP lah mula2 ku jatuh cinta dengan Shaklee

Gambar umi dan eryna masa dia masih menyusu..sekarang dh 6tahun dah..alhamdulillah



Anda mahukan??

#kulit cerah
#rambut kurang gugur
#jerawat tiada



Hubungi Saya:


FB ; Farwizah Darwisha
0199027834

Saturday, 12 September 2015

Pengalaman ambil ESP masa berpantang anak ketiga

Testimoni Siti Rohani Arissa

Andai anda dipertemukan dengan ESP pada kali pertama, anda seorang yang bertuah kerana dapat menikmati khasiat dari ESP semasa mengandung...namun begitu, ada juga yang tidak berpeluang untuk merasainya pada kandungan pertama dan kedua.....jom ikuti kisah seorang ibu mengandung yang mengenali ESP ketika berpantang anak ketiga.



Pengalaman ambil ESP masa berpantang anak ketiga

Masa anak Sulong dan anak kedua memang tak tahu pasal Shaklee. 

Semangat untuk menyusukan badan pada anak2 tu tak ada dan tak datang pun.
Sebab tak ada ilmu pasal kandungan zat2 baik susu ibu itu sendiri.
Terasa bangga pulak susukan anak dengan susu formula.
Jadinya bila anak masuk 4 bulan mula stop menyusu badan.

Hujung tahun 2012, kakak saya Hamidah Abd Rahman perkenalkan saya brand ESP Shaklee ni.
Rasa kesal jer sekarang sebab barh tau kebaikan ESP ni.
Tau2 tgh tahun 2013 mengandung anak ketiga.
Bertekad nak puasa penuh. 
Alhamdulillah saya tak tinggal puasa sebab setiap kali bersahur mesti saya bancuh ESP lepas tu makan Chewable Vita-C.
Tak rasa lapar sangat bila waktu tengah hari.
Perut dan baby dlm perut masih boleh bertahan.
Alhamdulillah lahir jer bujang saya, terus saya sambung consume ESP untuk makanan tambahan susu badan.
Memang berkesan. Saya dapat menyusu penuh sampai baby umut 5 bulan. Dan bulan seterusnya baby akan dapat susu ibu waktu siang 2 botol sehari.
Ini bukan apa. Sebab sikap malas nak mengepam susu.
Saya ingatkan bila semakin kurang pam susu makin hilang susu badan. 
Dengan izin Allah, ambil ESP + Alfalfa susu badan memang ada sehingga bujang saya nak masuk 2 tahun.
Syukur Alhamdulillah.
Ternyata saya memang tidak salah pilih produk.



Sebarang Pertanyaan,

Hubungi saya:

Farwizah Darwisha
0199027834




Kulit Semakin cerah dengan ESP Shaklee

Testimoni dari Wan Shazlin


Malu sebenarnya nak tunjuk gambar dulu2. Mmg x de pun gambar dulu2 kt hp ni. Semua kt kg. Hehehe... Nak amik gambar pun malu. Bila letak tangan kt muka, tangan lagi cerah dr muka. Punyala teruk dulu2.

Masalah kulit berjerawat since teenager lagi. Paru
t jerawat mmg tebal. Kena pakai concealer la foundation la. Nak cover. Mcm2 cara try. Termasukla jumpa pakar kulit. Telan antibiotik. Buat treatment tu treatment ni. Keje pun biasa2 je. Hbis duit kat muka je. 

Lps try product Shaklee ni baru la nampak effect. Tu pun malas lagi nak bancuh ESP. Amik time promo je 1 tong. Yg lain jual. Hehehe... Punya la malas nak bancuh. Sanggup jual. Hehehe... 


Lps tgk ramai org makin cantik dgn ESP ni, dah jadi rajin dah bancuh ESP ni. Hehehe... Semangat berkobar2. Nak cantik punya pasal. Nak jualkan mestila cantik. Baru la senang nak attract customer. 

Breakfast je mesti amik ESP. Dah jimat dah duit sarapan. Nampak ketara perubahan. Kulit makin cerah. This time mmg takkan miss dah ESP ni. Kalau boleh setiap masa nak minum. 
Dulu malas skrg dah rajin bancuh ESP. Hehehe...




Anda inginkan Kulit Cerah seperti kakak chumel ni?

Meh Cuba ESP Shaklee,




Confirm tak tinggal dah...

Nak tau lebih lanjut?

Pm saya: Farwizah Darwisha
0199027834

Ibu bertenaga, Kurang Stress Selepas Pengambilan Susu Soya (ESP) Shaklee

Perkongsian dari Puan Musliha Yusoff


Alhamdulillah 
ibu bekerja full of energy 
less stress
jadual terjaga
dengan ESP super marvellous
tak pernah miss
dari selepas bersalin ank kedua 20.10.13
sampai la ni
doakan saya lagi 1 bulan 




Anda seorang ibu bekerja?

Mencari penyelesaian untuk menyusukan anak yang tersayang?

JOM cuba ambil ESP....



Susu Soya yang mengandungi pelbagai khasiat...

Ramai orang yang sudah mencubanya?

Apalagi??

Meh Pm saya:

0199027834

Apa itu MLM dan Apa Sebenarnya MLM?

MLM...mendengar perkataannya sahaja membuatkan ramai yang takut kerana terjebak dalam bisness ni...almaklumla...diorang akan kata MLM ni mengkayakan upline adalah....tetapi MLM dalam shaklee berbeza.....jom kita tengok kenapa MLM shaklee berbeza dengan MLM lain....Syarat-syarat yang dikatakan MLM adalah haram ialah:-

1. Harga tinggi dari biasa
Tetapi Produk Shaklee ditawarkan dengan harga yang sangat berpatutan. Contoh paling asas. Multivitamin Shaklee ditawarkan dengan harga RM81 untuk 120biji iaitu RM0.70 sebiji. Malah, harga ahli adalah lebih rendah....jauh lebih murah....



2. Terdapat juga syarikat MLM yang melakukan manipulasi dalam menjual produknya, atau memaksa pembeli untuk menggunakan produknya atau yang dijual adalah barang haram.
Tiada barangan haram dalam Shaklee. Semuanya mendapat pengiktirafan halal. Tiada paksaan pembelian atau penggunaan. Shaklee mempunyai sijil halal dari jakim.





3. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). 
Produk Shaklee dikenali lebih 60tahun sangat berkualiti berasaskan penyelidikan. Sains Shaklee menjamin produknya SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM. Baca selanjutnya di sini

4. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. 
Tiada penjualan emas dan perak dalam Shaklee.

5. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.
Ya. Ini berlaku secara adil dalam Shaklee. Tanpa usaha, anda tidak mendapat hasil. Jangan harapkan kuantiti anak, tetapi juga perlu menitikberatkan kualiti :) hanya mereka yang berusaha sahaja yang akan dapat ganjarannya...


6. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).
Tiada apa komisen atau bonus yang diberikan sekiranya ahli yang ditaja tidak membuat pembelian. Dia hanya bergelar ahli / downline kita sahaja, tanpa apa-apa hasil yang didapati selagi tiada belian dibuat. 

7. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?
Dalam Shaklee, leadership bonus hanya layak sehingga ke level 6, tidak lebih dari itu. Coaching, motivasi, pengisian atau apa-apa bentuk bimbingan bagi kumpulan kami adalah 24/7 melalui FB group. Mudah & praktikal


9. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.
"Siapa kerja lebih, dia dapat lebih" Ini adalah sistem dalam Shaklee. Ianya terbukti apabila terdapat downline yang naik pangkat lebih cepat dari upline dan ada juga downline yang menjana pendapatan lebih besar dari upline. Menjadi upline TIDAK menjamin seseorang itu sentiasa kaya, sentiasa untung



10. Mempersembahkan sistem komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.
Buku manual pemasaran & etika perniagaan dibekalkan bersama starter kit. Setiap yang tertakluk adalah tetap. Jika terdapat tawaran baru yang ditawarkan untuk tempoh tertentu (6 bulan contohnya), pamplet dan surat pekeliling akan dikeluarkan & majlis penjelasan mengenai insentif berkenaan akan diadakan oleh pihak Shaklee



11. Menstruktur plan pemasaran di antara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkongsian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi
Ya. Nisbah perkongsian dan keuntungan dijelaskan dalam manual perniagaan secara jelas



Alhamdulillah, Shaklee adalah MLM yang mematuhi syaratnya...tiada unsur penipuan dan sebarang penindasan ke atas orang bawahnya...Hanya mereka yang berusaha akan mendapat ganjaran yang setimpalnya....

Ayuh kawan-kawan kita meramaikan umat muslim dan muslimah di pentas kejayaan...Memang sangat berbangga andai kita sebagai umat islam mampu membangunkan umatnya...



Hidup adalah perjuangan,

Farwizah Darwisha
0199027834

Shaklee Pasir Mas

Energizing Soy Protein (ESP) Mengubah Segalanya...Strech Mark Hilang....Kulit Gelap Tiada Lagi..

Cerita ku dan ESP

Tak pernah dengar pun pasal Shaklee atau ESP sampai la March 2007. Tak tau pun Shaklee ni wujud dah lama. Macam mana cinta berputik?

Masa tu dah 8 bulan lepas bersalin anak pertama. Tak pernah menyangka yang lepas bersalin ni akan ada banyak sangat perubahan.

1.kulit menjadi gelap di sekitar perut. Bukan gelap sikit, tapi banyaaak sampai mak sedara dan kakak cakap, "iah, huduhnya perut ko. Perut aku cantik je lepas bersalin. Takde gelap macam perut ko." Sedih giler kot..


2.kulit jadi kering dan bersisik sampai suami cakap dah jadi macam ikan pulak..sedey  saya sendiri pun rasa tak selesa. Nak sentuh kulit sendiri pun tak suka


3.perut jadi buncit  yang ni lagi haru. Sampai family cakap, tula tak pandai pantang. Tak macam perut aku..huwaaa  kena lagi..sedih sangat...


4.BF jadi sikit sangat..Sampai baby nangis tak cukup susu..

5.asyik lapar je.kalau tak control tak lama jadi doraemon kot sebab saya "pendek"

Tula bermulanya kisah saya mencari hero untuk semua masalah saya.
Scroll newsfeed terbaca kisah esp.wah..macam best.nak try la..lepas tu bermula la kisah gugwl menggugel selama 1-2 weeks.haha..banyak punya rajin..
Atlast, hati pasrah, cadangan terbaik adalah ESP SHAKLEE

And yes, lepas 2 minggu consume no more kulit kering. Eh, macam tak caya. Then, dark area mula pudar..yes, dengan bangganya I tunjuk kat kakak I. U tengok, no more si dark.hihi..
Lagi..pagi-pagi tak cari mee goreng dah..tengahari baru makan..selamat la kerampingan I..loike..
Macam tu la kisah cinta saya dan ESP..love u esp


Anda Mahu Selesaikan Masalah Sebegini,

Jom order ESP,

Boleh hubungi saya:

Farwizah Darwisha

0199027834

Friday, 11 September 2015

Cara Bancuhan Resepi ESP

Senang jer nak bancuh ESP ni....air biasa je...JANGAN AIR PANAS!

Air panas boleh memusnahkan nutrien ESP tu sendiri...


Anda boleh try resepi ni ye....


Mahu bantu lebih lanjut,

hubungi saya

Farwizah Darwisha

0199027834

Thursday, 10 September 2015

Perbezaan Mengandung Pertama dan Kedua bersama Set Ibu Hamil Shaklee

Perkongsian dari seorang ibu mengandung

Skang kandungan Saya dah masuk 23mggu... Kira dah nak masuk 6 bulan.... Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu...




1st pregnant : sy blom kenal shaklee... Sy makan vitamin klinik kerajaan which is ade folik asid, b complex, iron tablet & Vit c.... Tp sy bukan jenis yg compliance sgt... Salu sy skip ubat² klinik ni...hihi...Sy slalu minum susu dutch lady & fresh milk... Sy x minum anmum sebab Misi klinik kata x bagus (sy pernah minum skali je.. Dah bli sekotak anmum coklat...then lepas Misi kata xelok terus sy stop)

Pregnant skang : sy makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ade ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX...OMEGA sy akan start consume lepas 6 bulan nanti.... Sama mcm pregnant 1st dlu sy bkn la jenis compliance sgt... Hihi... Tapi sy lebih disiplin ckit banding pregnant 1st dlu... Susu sy jarang minum skang... Sgt jarang...

Pregnant 1st :
•• sy alami alahan sgt teruk... Lembikkk.. Sy salu ke emergency department... Kene cucuk masuk air... Kene masuk wad semalaman sbb hyperemesis gravidarum....(alahan teruk)... Saya salu MC sbb alahan teruk smpai salu geng² wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yg rase... Bukan hampa...hahaha)
•• Saya salu kene tangkap mengkarung sebab x cukup kalsium...alaaaa, kejang kaki tu.... Setiap malam sy menjerit pggil laki suruh tarik kaki... Haha.. Smpai dia kata, Awk ni Jgn la jerit mlm²..Kang ape plak org pk... Hahaha (ade aku kesah???)
•• seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sgt stress.. Dr awal kehamilan sy sapu mcm²... Bio oil laa, myk Johnson laa.. Tapi ade jugak.. (Xdapat terima kenyataan).. N paling x best kesan stretch mark tu sy jd sgt gatallllll..... Tergaru² perut mcm monyet...hahaha
•• sy mudah letih, sakit pinggang...
•• sy alami keputihan yg teruk... (Sgt teruk smpai kene masuk pessari... Ok, Xnak cite byk bab ni)

2nd pregnant :
•• alahan still ade.. Melepek jugak tp x seteruk yg 1st... Sy xpernah ke emergency department, xpernah masuk wad... & X PERNAH MC!!!
•• setakat ni dah 23 minggu, sy x pernah lagi kene tangkap mengkarung.. Kire mlm² xde la sy terjerit²... Hahaha
•• setakat ni masih xde stretch mark.... Xde lgsg.. Sy sapu minyak Johnson je..Hihi... So xde la tergaru² lagi mcm monyet..
•• sy lebih bertenaga of cozzzz
•• tiada langsung keputihan!!! Magic!!


Alhamdulillah....perbezaan mengandung kedua yang sangat ketara...syukur sangat-sangat!




Bagi anda yang ingin selesaikan masalah sebegini,

Boleh hubungi saya,

Farwizah Darwisha
0199027834

Cod Pasir Mas, Kelantan



8 Makanan Yang Mempercepatkan Wanita Hamil

Pengambilan zat yang mencukupi adalah salah satu cara untuk membantu wanita untuk hamil...kita hanya berusaha....semoga Allah memudahkan jalan untuk memperolehi zuriat.


1.Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran organik yang segar






Kalau boleh elakkan makan makanan segera kerana ia mengandungi bahan yang tidak diperlukan badan. Sayur dan buah oerganik mengandungi vitamin, protein dan enzim sempurna yang mudah diserap badan.





2. Makanan tinggi serat




Jenis makanan ini membantu pergerakan usus lebih aktif dan melancarkan pembuangan racun dari badan. Antara makanan tersebut adalah bijirin, tembikai, beras merah, roti gandum, kekacang.





3. Sayuran berdaun hijau




Semua jenis sayuran berdaun hijau seperti bayam sangat membantu wanita yang ingin cepat hamil. Ini kerana sayuran ini mengandungi zat antioksidan, zat besi dan asid folik untuk mempertahankan dan menjaga fungsi organ reproduksi supaya tetap stabil.





4. Makanan yang membantu kitaran haid lancar




Salah satu sebab wanita sukar hamil adalah kerana mempunyai kitaran haid yang tidak lancar. Jadi untuk mudah hamil, kitaran haid dan ovulasi mesti lancar setiap bulan. Lobak merah, keledak dan oren adalah jenis makanan yang membantu wantai mendapat kitaran haid yang tepat.





5. Makanan tinggi asid folik



Adid folik meningkatkan pengeluaran sel telur dalam sistem reproduksi wanita sehingga memudahkan untuk mengandung. Produk kacang soya, kuning telur, kentang, tepung ubi, kobis, asparagus, ubi bit, pisang, brokoli antara yang tinggi asid folik.





6. Makanan kaya vitamin C




Rajinlah makan jenis makanan ini untuk memudahkan anda cepat hamil. Antara makanan ini seperti oren, strawberi, brokoli, kobis Brussel dan lain-lain.





7. Kekacang




Jenis kekacang sangat tinggi kandaunga asid lemak omega 3 dan sangat baik membantu menjaga sistem reproduksi wanita. Antara kekacang ini adalah almond, walnut dan aprikot.





8. Produk tenusu



Susu bukan hanya kaya dengan kalsium tetapi juga mampu menghasilkan hormon kesuburan. Selain yogurt, susu dan telur, masukkan juga ikan dalam menu  anda kerana ikan mengandungi khasiat baik untuk kesuburan dan membantu meningkatkan peluang kehamilan dengan lebih cepat.





sumber; Pama





Semoga usaha untuk anda hamil berjaya!




Semoga bermanfaat


Farwizah Darwisha


Wednesday, 9 September 2015

1001 Kelebihan ESP Shaklee

Antara 1001 Kelebihan ESP:





Soya 30kg menjadi 850g sahaja....tapi khasiatnya sangat banyak ooo...

Anda akan dapat;


✔ Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
✔Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
✔ Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
✔ Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
✔ Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
✔ Menyokong kesihatan imunisasi badan.
✔ Mengawal paras kolesterol.
✔ Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
✔ Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
✔ Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam.
✔ Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum.
✔ Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

♡ DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
♡TIADA KESAN SAMPINGAN
♡SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA SEUMUR HIDUP



Nak dapatkan khasiat Esp?

Jom order..

Hanya bulan ni sahaja dapat harga istimewa tau!

Farwizah Darwisha

0199027834

Pengedar shaklee Pasir Mas



Sunday, 6 September 2015

GDM vs ESP

Testimoni ibu hamil GDM semasa mengandung yang mengambil ESP shaklee

-----

Aritu dah sharing pasal ESP masa nak bersalin... arini nak share pasal ESP vs GDM...

hamil ank 1st, bacaan lepas minum air gula kantoi..8.5...bermula episod BSP...bila amik BSP, sblm sarapan hypo..bawah 4 bacaan...lpas sarapan, normal..lpas makan mlm..amik..hmpr nak hyper...adoi.....pastu mula episod kawal pemakanan..jpe nutritionist..mmg xmo kne cucuk insulin...

lpas tu setiap kali BSP, mcm tu la bacaan..kasi turun naik...after bersalin, ok la..minum air gula lg lpas 6 minggu...fine..bebas dr GDM..tapi risiko untuk kena diabetis 10 tahun lagi tinggi...kehkehkeh...nurse buat i trauma...

kawal pemakanan smpila i kenal esp...mau x nya...kawal makan smpi susu pun xbpe nak demand n supply...huhu...

bermula episod baru esp dan breastfeeding + melawan GDM...hihi...lpas amik esp setong, alhamdulillah berjaya juga bf baby smpi 8 bulan...actually masa 5 bulan dah campur dgn fm...huhu...msa 8 bulan baby xmo bf dh...huhu..maybe sbb da sdap minum fm...sedih tp pengajaran buat sy untuk 2nd baby... tapi saya teruskan juga minum esp sebab nak kurus...hihi...

pasal esp untuk kurus tu, next sharing saya ceritakan...ok..back to GDM... saya hamil kali ke-2....bila dah ada history GDM , jgn harap terlepas dr minum air gula kat klinik kerajaan...lpas seminggu nurse call...ok redha..angkat call..nurse bgtau bacaan saya 7.9 ...mksdnya atas pagar antara normal n GDM...masa tu mmg dh lonjak2 juga dlm minda tp nurse kata doc minta juga check BSP..I follow je...xde bantahan... amazingly...every time amik BSP, bacaan cantik giler...no hypo n no hyper reading... 28w minum air gula, nurse x call..means, bacaan normal sudah...

saya memang sukala ESP ni...hihi...baby pun lahir gebu giler...sume tye minum apa...soya ke??yes...minum soya tapi soya non GMO.... ESP....

Cegah dari dapat diabetis...anda mampu mengubahnya...




1tin ESP berharga Rm150

Sebarang pertanyaan;

Farwizah Darwisha

0199027834




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design