Thursday, 8 May 2014

Set kesuburan shaklee

ANDA2 WANITA YANG SEDANG SUBUR. -(tips utk wanita2 yang cuba hamil)

Untuk mengetahui wanita yang sedang subur, berikut ciri-cirinya :

1)Terjadinya Peningkatan Suhu Tubuh. -Masa subur wanita dengan utk haid normal adalah hari ke-12 hingga hari ke-16 sejak haid pertama. Selain dengan menghitung secara kalender, masa subur wanita dapat diketahui dengan adanya peningkatan suhu tubuh. Peningkatan ini terjadi bukan kerana wanita sedang sakit, tapi dalam keadaan badan sihat seperti biasa. Peningkatan suhu tubuh yang terjadi adalah sekitar 0.2 darjah Celcius setiap hari selama 10 hari berturut-turut. Anda dapat meletakkan thermometer biasa di bawah ketiak setiap pagi untuk mengetahui peningkatan ini.

2)Cairan Serviks Mengalami Perubahan. -Wanita pada masa subur memiliki cairan serviks yang mirip dengan putih telur, ciri-cirinya yakni cairan serviks cair, kenyal dan lebih jernih dari biasanya. Pada yang sedang tidak subur keadaan cairan serviks terlihat lebih kental. Kadang bahkan tidak keluar sama sekali.

3)Berghairah Tinggi. -Ketika melakukan hubungan intim di masa subur, wanita akan terlihat lebih berghairah dari biasanya. Hal ini akan berakibat pada wanita yang selalu ingin melakukan hubungan di masa suburnya. Wajar lah, ghairah meningkat bererti keinginan untuk melakukan hubungan badan juga meningkat.

4)Adanya Perubahan Posisi Serviks. Ketika sedang ovulasi (masa wanita subur), posisi serviks dapat dijangkau dengan jari. Sedangkan pada saat tidak berovulasi, posisi serviks ini jauh lebih ke atas, sehingga tidak dapat tersentuh. Untuk menguji hal ini, Anda dapat memasukkan jari Anda secara lurus ke dalam Miss V. Jika memang sedang dalam masa subur, maka Anda akan dapat menyentuh bagian ujung serviks, rasanya seperti bagian ujung hidung.

Apakah anda pernah mengalami beberapa ciri di atas? Lakukan temujanji anda bersama pasangan anda yang sah.Kami doakan supaya dikurniakan cahayamata. Insyaallah....!!

VITAMIN UNTUK KESUBURAN

Vitamin E Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

Zink Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Alfalfa Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). GLA Complex (isteri sahaja) Membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti. Cara makan GLA : Kalau nak pregnant, ada 2 situasi:

1. Period dah teratur atau konsisten. Untuk period yg dah konsisten, cthnya 28 hari... bahagikan pada 2...14 hari. So makan dari hari pertama period sampai hari ke-14 (anggaran masa subur). Lepas tu stop dan buatlah apa2 yang patut. Rasionalnya, masa subur ni kita nak naikkan kebarangkalian telur yg disenyawakan tu untuk melekat (yg memerlukan sedikit perubahan pada paras hormon tadi). Kalau period balik..cuba lagi sehingga berjaya..hehe

2. Period belum teratur atau tak konsisten. Untuk period belum stabil, ambil hari2 sampai period stabil. Bila dah stabil, baru ikut cara2 diatas.


Posted via Blogaway

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design