Sunday, 15 June 2014

CoQ10 untuk penyakit jantung

Penyakit kardiovaskular merupakan pembunuh no 1 dalam kalangan rakyat Malaysia dan dua setengah kali ganda lebih tinggi berbanding kematian berpunca daripada kanser, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kebangsaan Jantung Malaysia. Manakala mengikut perangkaan Organisasi Kesihatan Dunia, sejumlah 37 peratus kematian di Malaysia berpunca daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok. Kebanyakan pakar mencadangkan gejala ini boleh dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup harian seperti diet seimbang, mengambil suplemen berkualiti , senaman secara teratur, tidak merokok dan memastikan berat badan ideal. Coenzyme CoQ10 merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk jantung kita.Apa itu Koenzim Q10 dan Mengapa ia penting untuk tubuh kita?

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun, ia banyak ditemui di dalma organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi.

CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh, menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. untuk menghasilkan tenaga ini.

Kebaikan CoQ10:

1. Membaiki kesihatan jantung
2. Memberi kulit yang sihat
3. Meningkatkan kesuburan
4. Meningkatkan kesihatan mental
5. Meningkatkan tenaga.


Sebotol Rm124 bersamaan 30 biji

Nak tau lebih lanjut : 0199027834


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design