Thursday, 22 October 2015

Kelebihan Zink Complex Shaklee

Kelebihan dan Manfaat Zink Untuk Kita..

 Meningkatkan sistem imun dan daya tahan pada penyakit Kencing manis- membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin Membantu memelihara kesihatan kelenjar prostat  Pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70% Ovulasi wanita sewaktu masa subur- wanita memerlukan zinc untuk ovulasi iaitu masa sel pembiakan dibebaskan untuk hamil Membantu memelihara kulit yang sihat. Mengurangkan radang kulit seperti ekzema dan jerawat Menyumbang pemulihan kelesuan kronik Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif Zinc membantu meningkatkan keupayaan seks lelaki dan meninggikan jumlah sperma Mengurangkan keguguran rambut penyebab zotak Menyumbang pembentukan kolagen untuk kulit yang cantik dan anjal Memainkan peranan dalam pemulihan luka yang cepat Ingatan yang lebih baikCara Makan Zinc Complex Shaklee Dengan Berkesan.

Makan 1 biji zinc complex SEBELUM sarapan bersamaan 2 gelas air putih.Jangan makan bersama makanan dan minuman berkalsium. Ini mengurangkan penyerapan.Minuman berkafein dan air bergas/berkarbonat mengurangkan kecekapan penyerapan badan. Elakkan pengambilan bersama supplemen yang lain.Zinc Tidak digalakkan bersama bijiran dan roti. Phytate dari bijiran akan bergabung dengan zink menjadi bentuk yang sukar diserap.

Kenapa Zink Mesti Di Makan Semasa Perut Kosong?

Cerita mudahnya, zink ni akan kalah dengan zat lain macam kalsium. Contohnya anda sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik.

Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jika kita makan zink selepas makan, zink tidak akan diserap dan akan disingkirkan.

Cara makan vitamin.Jika kita makan roti dan bijiran lain semasa sarapan, contohnya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh / wholemeal.

Phytates dari makanan berasaskan bijiran mempunyai kebolehan untuk bergabung dengan zink dan sukar diserap badan.

Ini membuatkan zinc yang dimakan terbuang sia sia saja.

Ini kerana, dalam proses pencernaan yang normal, zinc akan dimusnahkan, dikeluarkan, dan mengikat dirinya dengan bahan lain.
Farwizah Darwisha
0199027834

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design