Wednesday, 7 October 2015

8 Manfaat Utama Vitamin E Complex Shaklee

Kenapa anda perlu dapatkan vitamin E shaklee?


Vitamin e shaklee dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d- alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiology dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta).

Ianya adalah vitamin lengkap di pasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

8 Manfaat Utama Vitamin E


1) Melindungi Jantung


Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

2) Meningkatkan Kemampuan Reproduktif


Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.3) Anti -Penuaan


1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, parut, jerawat dan bintik penuaan. ianya mampu memulihakan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

4) Anti-Oksidan yang Kuat


Pengambilan lebih daripada 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.

5) Kelestarian Tenaga


Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

6) Memperbaiki Arthritis


Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran haid, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.

7) Menghalang Keguguran


Merawat musculus pectoralisis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

8) Memperbaiki Parut.


Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Adakah Vitamin E selamat?


Kajian bertahun-tahun oleh Universiti Harvard ke atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan bahawa vitamin E mampu mengurangkan RISIKO PENYAKIT JANTUNG hampir 41%  dan STROK dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design