Friday, 21 August 2015

10 Tips Bakar Kalori Tanpa Bersenam

Berapa kali kah kita bersenam dalam masa sebulan? Kerapkah? Atau sebulan sekali pun tak pernah...untuk itu, di sini terdapat beberap cara u tuk kita bakar kalori..


1.Naik tangga setiap larian tangga boleh membakar sebanyak 5 kalori. Walaupun hanya 5 kalori, lebih baik daripada tiada langsung.2.Letakkan kenderaan anda jauh memaksa anda lebih berjalan. Pada dasarnya, berjalan di mana sahaja dan pada bila masa yang boleh.3.Makan dengan lebih kerap. Dengan makan lebih kerap, sememangnya amalan yang patut dilakukan, badan anda akan selalu mencerna makanan dan menjadi lebih aktif.

4.Makan makanan pedas. Ini memanaskan badan anda, menyebabkan ia membakar kalori lebih banyak lagi.

5.Hubungan kelamin (seks) adalah senaman yang baik dan dapat membakar banyak kalori.

Sexercise? Tahukah anda bahawa 30min hubungan kelamin (seks) dapat bakar 100 kalori atau lebih?

6.Ketawa. Boleh mengurangkan stress dan juga membakar kalori.7.Kopi dan suplemen metabolisme lain dapat menolong menambahkan pengeluaran kalori.

8.Bermain dengan anak-anak anda. Bukan sahaja dapat merapatkan hubungan keluarga tetapi senaman yang bagus juga.9.Jalan-jalan di pusat membeli belah juga bagus. Lebih anda berjalan, lebih banyak kalori dibakar.10.Melakukan kerja rumah. Cuci rumah, basuh baju dan lain-lain kerja rumah adalah salah satu cara bersenam juga.

Sumber: kevin
Farwizah Darwisha

0199027834


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design