Dulu kalau raya 5-6 kek duk buat....dah ku juga pernah praktikal kat kedai kek...tu semasa study lagi....kat UUM aku ambik subjek keusahawanan...memang sejak azali lagi ku minat berniaga...yang memerlukan aku ikuti sehingga 6 ke 7 modul...last sekali tu, aku perlu praktikal...ye...minat yang menyebabkan aku praktikal dalam bahagian kek...dan pernah juga bekerja di kedai kek...gaji?? Hanya RM300 sahaja...kalau ada overtime? Rm1.** untuk 1 jam....aku kerja kat kedai kek chabang tiga...
Hihi...sebenarnya nak cerita biskut sarang semut...melalut ke mana dah...xpelah..sekali skala mengingat kisah lama....
Resepi Sarang Semut
Sebenarnya mak saudara yang bagi resepi...dia kata sedap...so aku pun buatla ikut resepi itu....lupa nak snap...
Inilah doh yang telah siap...
Dengan menggunakan sagat/pemarut, parutkan ke dalam bekas lain
Coklat rice warna warni supaya lebih menarik
Selepas parut tadi, bubuhkan dalam cawan, taburkan coklat rice kat atasnya, siap untuk di masak dalam oven
Tara...dah siap...simpan dalam bekas kedap udara
Dah boleh bawak balik kampung biskut sarang semut ni..
Selamat Mencuba!
25 Ramadhan
Farwizah Darwisha
No comments:
Post a Comment