Thursday, 26 December 2013

Tukar jenama mampu mengubah kehidupan anda

Satu penemuan kajian terbaru yang dijalankan oleh gabungan pengkaji daripda UC Berkely School ofPublic Health terhadap pengguna supplemen dalam jangka masa yang panjang menunjukkan mereka yang mengambil supplemen shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil suplemen langsung.

shaklee_qualityseal
Pengguna shaklee dalam jangka masa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi penanda aras untuk kesihatan jantung, disokong oleh Pertubuhan Jantung Amerika:
33% Paras triglisedira lebih rendah
Lemak berbentuk kimia yang terdapat di dalam tubuh manuasi dan makanan yang        digelar trigliserida. paras trigliserida yang rendah terbukti dapat menyokong      kesihatan jantung.
59% Paras protein C-Reaktif lebih rendah
Protein C-Reaktif (CRP) terdapat di dalam darah dan menjadi pengukur tindakan tubuh terhadap tekanan biologi. Paras Protein C-Reaktif yang lebih rendah boleh meningkatkan kesihatan jantung.
11% Nisbah jumlah kolestrol lebih rendah berbanding kolestrol HDL.
HDL kolestrol membantu menyingkirkan kolestrol ‘jahat’ dalam darah. Nisbah jumlah kolestrol yang rendah berbanding HDL kolestrol terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.
33% Paras homocysteine lebih rendah
Homosisteina adalah sejenis asid amino yang dihasilkan dalam tubuh secara semulajadi. Paras Homosisteina yang lebih rendah di dalam darah dapat menyokong kessihatan jantung pada tahapoptimum
Kajian menunjukkan yang mengenalpasti kualiti tahap kesihatan bagi sesetengah penyakit menjadi penanda terbaik untuk kesihatan masa depan di mana 8 daripda 10 pengguna shaklee yang diuji menunjukkan kesihatan mereka meningkat dari ” AMAT BAIK” kepada “CEMERLANG”
Anda mahu tahap kesihatan yang baik atau cemerlang? terserah kepada anda yang mahu menentukan….

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design