Sunday, 22 May 2016

Petanda Badan Anda Perlu Detox!!

Setiap hari kita makan...makan pulak macam-macam makanan kita makan.....itulah yang kadang-kadang menyebabkan kita mudah diserang penyakit....Jika anda mempunyai tanda-tanda seperti di bawah...itu menunjukkan badan anda perlu detox...

Apa tandanya anda perlu detox?
- Pening kepala yang kerap
- PMS
- Sakit sendi
- Berat bertambah
- Masalah pencernaan - sembelit, pedih ulu hati, ketidakhadaman makanan, nafas berbau)
- Masalah kulit - jerawat, ruam
- Sistem pertahanan tubuh yang lemah.
- Depresi
- Haid yang tidak teraturJika simptom ini ada pada anda, maka, ini masa untuk detox ! Bagaimana untuk melakukan detox?

1. Tanamkan di minda bahawa anda sedang menjalani proses detox untuk lebih sihat
2. Bersenam : 20- 45 minit sehari
3. Tidur yang mencukupi dan berkualiti. Tidur yang berkualiti sangat penting untuk meningkatkan aras serotonin antara pukul 10malam hingga 2 pagi. Aras serotonin yang tidak normal akan menyebabkan gangguan tidur, keletihan dan depresi.
4. Patuhi tabiat pemakanan yang sihat
5. Minum air yang cukup.
6. Makanan bijirin penuh dan banyakkan mengambil buah-buahan dan sayuran
Bagaimana Shaklee membantu anda untuk detox?
Saya bawakan jadual detox menggunakan suplemen Shaklee. Ianya mungkin berbeza bagi individu yang berbeza.

Shaklee menawarkan produk hebat yang boleh membantu anda lebih sihat melalui detox :

DTX Complex - Membantu hati yang sihat. Memberikan nutrisi yang diperlukan oleh hati untuk berfungsi dengan baik.Herblax - Diformulakan untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut. Herblax juga mengandungi daun senna yang telah digunakan lebih 3,000 tahun sebagai julap semulajadi. Julap kimia yang kerap dipromosikan lazimnya menganggu tisu dan menarik cecair ke dalam usus untuk menolak najis.Tindakan ini boleh melemahkan organ, menyebabkan dehidrasi (kehilangan cecair tubuh) dan ketidakseimbangan bendalir tubuh.

Berbezanya Herblax, ia merangsang pengecutan dan pengenduran otot usus untuk mengeluarkan najis. Garlic Complex - Kebaikan bawang putih diakui sejak dahulu kala boleh menjadi penyembuh kepada jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit dan sebagai antibiotik. Walaubagaimanapun, bawang putih yang di makan atau suplemen bawang putih kerapkali kekurangan elemen Allicin yang merupakan komponen aktif terpenting untuk kebanyakan manfaatnya. Shaklee Garlic Complex menggunakan teknologi yang mengekalkan SEMUA kandungan Allicin dan hanya diaktifkan apabila suplemen dicerna.


Alfafa Complex - Terkenal sebagai "Father of all Foods". Shaklee menawarkan alfafa pada kualiti premium yang ditanam tanpa pesticide, fungiside, bacterioside, hormon sintetik atau bahan kimiaBagaimana mengatur jadual untuk suplemen ini? Bagaimana ianya boleh membantu anda? Hubungi saya atau pengedar Shaklee kesayangan anda untuk jadual eksklusif :) Oh ya, sebelum stop, jom kita tengok testimoni dulu ya

DTX Shaklee

Herblax

Garlic Complex

Alfalfa

Alfalfa


Jika kita konsisten, hasilnya memang akan baik dan menakjubkan. Dapat cantik, langsing, itu adalah PLUS. Tapi, yang lebih penting, tubuh sihat, bersih dari toksin. Buat apa sayang duit, simpan toksin kan? Berbelanja sedikit untuk tubuh yang lebih sihat. 
Farwizah Darwisha 0199027834
Pengedar Shaklee Pasir Mas

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design